Astroloji ve Şifa Üniversite Klüpleri
Klüp Tasarısı
Çalışma Kapsamı
Şifa, Simya, Astroloji ve Ruhsal disiplinler üzerine araştırma, uygulama, etkinlik, söyleşi, eğitim yapmak. Ancak Şifa çok geniş bir kapsama sahiptir ve sadece bireysel boyutta değil toplumsal boyutta da ele alınmalıdır. Şifalanmış bir toplum sağlıklı, sağduyulu ve bilinçli bir toplumdur. Şifa olumsuzlukların kaldırılması, problemlerin çözülmesi ve olumlu değişim sağlanmasını amaçlayan bir eylemdir ve her zaman olayları mevcut durumdan daha iyiye taşır. Bu açıdan bütüncül bakmalıdır ve bireyin kendi bireyselliğinin yanı sıra, toplum içindeki yeri ve toplumun mevcut koşullarını da ilgi alanında bulundurmalıdır.
Toplum genelinde yapılan şifa çalışmalarının doğruluk, güvenlik, kazanç ve hakikat eksenlerinde tartışılmasını ve denetlenmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun için bir çok fikir, sanat, kültür ve eğitim faaliyet ve projeleri yürütülebilir. Bu faaliyetleri hem okul içinde hem de okul dışında yapmak istiyoruz. Toplum geneline yaygın bütüncül hayır ekseninde projeler oluşturan ve gerçekleştirilmesi için organize olan bir üs gibi olabilir. Bu yönden klüp sadece tek başına hareket etmek yerine bütün üniversite ile sosyal sorumluluk üzerinden organizasyon kurabilir.
Şifa’nın sağaltıcı gücü ve Astroloji’nin özdeğerler ve özniteliklere dair kapsamlı bakış açısı üzerinden okulda yerel hizmet sağlayarak öğrenci ve eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Her birey biricikliğinin detayları ile Astroloji ve Şifa disiplinleri içinde yöntemli bir şekilde işlenmektedir. Bu yöntemler kişinin yaşamına anlam katan ve hayırlı yönde dönüşmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Şifa ve Astroloji pratiği bu haliyle bireyi ve toplumu en hayırlı eksende birbirine hizalandırabilecek bir özelliğe sahip olur. Bu da bir çok açıdan enerji ve zaman tasarrufuna sebep olur.
Bilinmeyen bilgi alanlarını keşfetmek için uygun akıl ve sezgi donanımlarının kazanılması ve şuursal gelişim konularında araştırmalar yapmak da şifa ve simyanın kapsamındadır. Saptananın ötesindeki hakikati saptama yolunda yaratıcılık ve duruluk kazanımlarının yolunu araştırmak ve uygulamak da bizim için önemli bir alandır.
Öğrencilerin ve Genel Toplumun Vicdan, Sağduyu, Hürriyet, Hakikat, Sevgi, Sosyal Sorumluluk ve Adalet gibi temel, esas ve yüksek ruhsal değerler üzerinden bilinçlenmesini sağlamak. Hayati değerleri korumak, engelleri ve blokajları kaldırmak ve bu değerleri toplum içinde geliştirmek şifanın dayanaklarındandır.
Meditasyon çalışmaları yapmak. Enerji, Duygu, Zihin, İrade ve Ruhsal farkındalığı arttırmak. Şifacılık kapsamlı ve bütüncül bir hayat yorumunu öğrencilere kazandırarak geliştirebileceğimiz bir alandır. Bu alanın kendine özgü standartlarını sağlamak için özgür ancak kapsamlı bir kuramsal alanda hayati doğrulara sadık kalarak ve bunun için uygun pratikler ve yaşam tarzı değişikliklerinin yapılması esaslara sadık kalmak için gereklidir.
Aile, Cinsellik, Genetik, Estetik, Etik, Karakter ile Şifa ve Astroloji arasındaki bağlantıları incelemek ve tartışmak bu açıdan alanın da içeriğindeki önemli konulardır.
Sanat, Simya ve Şifa arasındaki ilişkiyi incelemek ve tartışmak da Sanatı işlevsel bir hayır ve şifa aracı olarak toplumsal etkilerin oluşmasına sebep olacaktır.
Ruh konusu üzerine yapılan çalışmaların esas ve temel dayanaklarını anlamak ve nitelikli, doğru, sağaltıcı, dürüst, denenebilir ve olgun bir bilgi alanı inşaa edilmesine katkıda bulunmak da insanlık görevimizdir.
Faaliyetler
Okul içinde ve dışında Söyleşi, Atölye, Araştırma, Uygulama, Hizmet ve Etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Yaptığımız faaliyetleri ve araştırmalarımızı internet üzerinden değerlendirmeye açık bir şekilde paylaşmak istiyoruz.
Klüp üyelerinin yetenek, etkinlik ve yoğunluğuna göre tatil dönemlerinde Anadolu’da gezici şifacılık ve toplumsal ihtiyaçlara yönelik araştırma ve kalkındırma çalışmaları yapabiliriz. Ayrıca Anadolu’da uygulanan Geleneksel Tıp yöntemleri ve Şifalı Bitkiler
Söyleşiler
Söyleşi faaliyetlerini bir konuyu kapsamlı bir şekilde işleyebileceğimiz, içinde konuyla ilgili olarak kapsamlı teori, pratik bilgi, uygulamalar ve ödevler ile zenginleştirilmiş faaliyetler olarak yapmayı düşünüyoruz.
Söyleşilerimizi her hafta sadece klüp üyelerine sınırlı kalmadan bütün akademisyenler ve öğrencilere, ayrıca konularımız ile ilgili profesyonellerin de dışarıdan katılımına açık olmasını düşünüyoruz.
Söyleşilerde ele almak istediğimiz konular;
- Meditasyon
- Anadolu’da Geleneksel Tıp
- Ezoterizm — Tasavvuf, Kabala, Tao ve Yoga
- Güneş Merkezli Astroloji
- Astroloji ve Toplum
- Astroloji ve Ekonomi
- Astroloji ve Din / Mitoloji
- Astroloji ve Siyaset
- Astroloji ve Eğitim
- Astroloji ve Felsefe
- Regresyon, Karma ve Reenkarnasyon
- Temel Şifacılık
- Yaratıcı Şifacılık
- İlişkiler ve Cinsellik
- Kundalini, Cinsel Enerji ve Psişik Yetilerin Gelişmesi
- Simya
- Nefes
- Tıp ve Şifa
Atölye Çalışmaları
- Empatik Psiko Drama Terapi
- Enerji Uyumlamaları ve Temel Enerji Şifacılığı
- Astrolojik Harita Okuma
- Fizikötesi Seyahat
- Kutsal Geometri ve Mandala
- Müzik ve Şifa
Araştırma
Klübümüzde lisans ve yüksek lisans öğrencilerin Şifa ve Astroloji konuları üzerinde serbest araştırma, bilgi toplama ve eleştiri-değerlendirme çalışmaları yapmak ve bunları sanal-basılı medya üzerinden yayınlamak istiyoruz.
Aşağıdakilerle sınırlı kalmayarak bir çok konu hakkında araştırmalar yapabiliriz.
- Kaynak Tarama ve Değerlendirme
- Anadolu’da Geleneksel Tıp
- Toplumsal Problemlerin Sebepleri ve Çözümleri
- Plasebo ve Barnum Etkilerinin Derinliği
- Aile Dizimi
- Sağlıklı Cinsellik
- Şifacının Eğitimi
- Şifacının Yetkinliği ve Değerlendirilmesi
- Genel Astroloji
- Astroloji ve Simya
- Branş Astrolojisi (Medikal, Tarım, Psikoloji, Eğitim, Finans, Siyaset)
- Çözüm Üretimi ve Yaratıcılık
- Psişik Yetenekler (Durugörü, Telepati, Duruişiti, Fizikötesi Seyahat, Empati vs.)
Online
Online ortamda klübümüz Ruhsallık, Simya, Yoga, Tantra, Karşılaştırmalı Din, Mitoloji, Şifa ve Astroloji üzerine wiki sayfaları, e-dergi, bilgi kaynakları, sözlükler ve organizasyon alanları oluşturabilirler.
Böylelikle konu ile ilgili yöntemli bir şekilde araştırılmış veya eleştirilmiş bir bilgi alanı sağlanabilir.
Etkinlikler
Astroloji Buluşması
Türkiye ve Dünya genelinde Astroloji ve Arketipsel Psikoloji üzerine çalışan konuşmacıların Astrolojinin güncel durumu ve branşlar hakkında sunum, seminer, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapmayı öneriyoruz.
Bu etkinlikte Astroloji çok çeşitli branşları ile incelenebilir. Astroloji branşları sayesinde Tıp, Siyasi Bilimler, Ekonomi, Finans, Endüstri, Tarım, Eğitim, Psikoloji, Sosyoloji gibi bir çok akademik ve toplumsal alan ile ilişki içindedir. Bu ilişkinin görülmesi ve değerlendirilmesi için hem astrologlar hem de profesyoneller ve akademisyenleri bu etkinlikte buluşturmayı düşünüyoruz.
Şifa Buluşması
Bütüncül kapsam sahip olan Şifa disiplininde saptanan doğruları ve yeni gelişmeleri paylaşmak için bir ortam sağlamak istiyoruz. Bu etkinlikte profesyonel olarak çalışan şifacılar ve bu konuda eserleri olan yazarlar-araştırmacılar ile akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini buluşturarak etkinlik, güvenlik, bilimsellik ve kazanımlar açısından Şifa disiplinini sağlamlaştırmayı ve doğrulamayı amaçlıyoruz.
- Şifa Bilim ve Sanat Dünyasına Ne Katabilir?
- Holistik Şifa
- Toplumu Şifalandırmak
- Kendi Kendine Yardım
- Şifanın Bilimselliği
Projeler
Büyük kapsamlı projeler düşünüyoruz ve bu projeleri hem kendi başımıza hem de üniversite genelinde diğer klüpler, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirebiliriz. Bu açıdan Ulusal, Online, Üniversiteler Arası ve Toplum Geneline Açık bir çok iş yapabilir ve çalışma hayatına atılmadan önce öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlayabiliriz.
Bir Şifa klübü olarak Toplum Genelinde Açık ve Doğru bir şekilde olumlu değişimler olmasını sağlamayı ve genel problemlere çözümler üretmeyi amaçlayabiliriz. Bu açıdan faaliyet alanımızı sadece bilimsel araştırmalar sınırlandırmayarak aynı zamanda bilirkişiler, bireyler, girişimciler, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile birlikte toplum hayrına faaliyetler gerçekleştirebiliriz.
Bu projeler haliyle çeşitli anabilim dallarına yaygın olarak eğitim gören bütün üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin aktif katılımına açıktır. Böylece bütün üniversitenin toplum geneline yaygın bütüncül hayır güden projeler gerçekleştirmesini sağlayarak
Köyleri Kalkındırmak İçin Projeler
Projelerimizden en büyük kapsamlı olanı köyleri kalkındırmak için yürütmeyi düşündüğümüz projeler. Bu projeyi sadece kendimizle sınırlı görmüyoruz. Köylerin bir çok eğitim, teknoloji, sağlık, kültür, sanat, ekonomi ve medya konularında ihtiyaçları vardır.
Türkiye’de Üniversitelerin büyük bir eksiğinin köylere ve köylü nüfusuna hitap edememesi ve erişim sağlayamaması olduğunu gözlemlenebilir. Köylerin eğitim, kalkınma, medya ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için Sanal Köy Enstitüleri, Köylere Sanat Çalışmaları, Köy Müzeleri, Alternatif Medya, Gezici Laboratuvar, Gezici Eğitim, Geleneksel Tıp Kültürü konuları üzerinden faaliyetler gerçekleştirebiliriz.
Bir çok köy gelişimini durdurduğu için şehirlere göç vermeye başlamıştır. Köylerin barınma, ekonomi, ticaret, turizm, kapasitesini yükseltmek için girişimler yapılmalıdır ve üniversiteler de bu hususta faal olmalıdır. Yapılan iş kalitesinin kesinliği ve yüksekliği haliyle köylere de kalıcı değerlenme sağlar.
- Sanal Köy Enstitüleri
Online ortam üzerinden köylerde ihtiyaç duyulan teknik, pratik, teorik bilgileri uygulamalı ve kolay bir dille topluma aktaran video, sesli, görsel ve yazılı yayınlar sağlamak. Böylece köy ve kırsalda yaşayan nüfusa gerekli olan eğitimi sağlamak.
Bu projeye Akademisyenler ve Araştırmacılar köylerde ihtiyaç duyulan güncel ve doğru olan bilgiyi genele yaygın olarak ulaştırmak için Online Yayın yapabilir.
Sanal Köy Enstitüleri usta profesyoneller, öğretmen ve akademisyenlerin kişisel sayfaları, youtube ve sosyal medya sayfaları üzerinden gerek organize online eğitim alanları ve sanal sınıf ortamları üzerinden eğitim teknolojileri kullanılarak oluşturulabilir ve halka açık eğitim sağlanabilir.
Bu projenin en önemli dayanağı köylülerin teknoloji ile tanışması ve hem uygun teknolojilere sahip olması hem de bunlara teknik servis imkanlarının olması olduğu için yeni modelleriyle değiştirilecek 2. el telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar bir kampanya oluşturularak toplanabilir ve köylerde Gezici Bit Pazarı usülü ile satılabilir. Bu Gezici Bit Pazarına köylerde ihtiyaç duyulan her türlü ikinci el eşya verilebilir ve atılmayan-kullanılmayan eşyaların da dönüşümü sağlanır. Bu esnada BÖTE, İletişim ve Bilgisayar Bilimleri konusunda gönüllüler de köy ve kırsal nüfusa aldıkları teknolojik ürünleri nasıl kullanabilecekleri konusunda yardımcı ve rehber olabilirler.
Eğitim içeriği ve kapsamı için öneri;
Temel İlk ve Orta Öğretim, Hayat Bilgisi, Matematik-Geometri, Türkçe, El Sanatları, İngilizce ve Yabancı Diller (Kürtçe, Arapça, Çince, İspanyolca, Rusça, Azerice, Türkmence), Sosyal ve Fen Bilimleri, Köy İşleri, Beden Eğitimi, Türk ve Dünya Klasikleri, Edebiyat, Türkiye ve Dünya Kültürü, Tarih, Siyaset, Mantık, Müzik, Resim, Dans ve Folklör, Toplum Güvenliği, Belge Yönetimi, Modern Holistik Tarım Uygulamaları, Tohumculuk, Gübrecilik, Arıcılık, Balıkçılık, Hayvancılık, Ormancılık, Tarım Araç ve Gereçleri, Entegre Sanayi, İnşaat, Restorasyon, Geri Dönüşüm ve Değerlendirme, Hijyen, Çocuk Bakımı, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Psikoloji Destek ve Rehberlik, Pedagoji, Eğitim Teknolojileri, Çevirmenlik, Aile ve Çocuk Sağlığı, Evlilik ve Cinsellik, Çevre ve Tabii Kaynakları Koruma, Madencilik, Dokuma, Lokal Habercilik, Alternatif ve Sosyal Medya, Geleneksel Tıp, Alternatif Tıp / Şifa, Kuaförlük, Terzilik, Kesintisiz Enerji Sağlama, Köy ve Kalkınma İşleri, İnşaat, Otomobil ve Makine Tamiri, Elektrik, Elektronik, Su ve Doğal Gaz Tesisat, Teknik Servis, Bilgisayar, İnternet, Kamu İşletme, Endüstri ve Teknik Meslek konularında kısa ve uzun süreli bölgesel ihtiyaçları karşılayan modüler eğitim programları içerebilir. Yılın belli bir kısmında bitirebilen kısa süreli eğitim programları bittikten sonra diğer Köy Enstitülerine taşınarak her bölgeye bilgi ve tekniğin yayılmasını sağlayabilir ve diğer eğitimlerin yapılması için zaman ve imkan açar. Böylelikle Köy Enstitülerinde çalışan eğitmenlerin çoğunun gezici olması ve eğitimlerini bütün köylere taşıması uygun bir kalkınma planının ana dinamizmini oluşturur.
Bu proje haliyle kapsamlı olduğu için bilirkişilerin katkı, görüş ve eleştirilerine açıktır.
- Köy ve Kırsalda Enerji Kalkındırmaları
Genel Elektrik, İletişim, Yakıt ve Su hizmetlerine ve şebekelere kolay ve adil erişim yapamayan bölgelere Off-Grid / Şebeke Dışı yaşam adaptasyonları yapılması için çeşitli ve kapsamlı projeler üretilip yürütülebilir.
Bu kapsamlı proje bir çok girişimci, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte toplum geneline yaygın bir şekilde gerçekleştirilebilir.
- Köy Müzeleri
Köyleri güzelleştirmeye dair sanat öğrencileri ve sanatçılar köylerde plastik sanatlar, heykel, duvar resmi ve yerleştirme çalışmaları yaparak köylerin çekiciliğini arttırabilir. Bu sayede iç ve dış köy turizmi canlanabilir.
Türkiye Arkeolojik açıdan çok verimlidir ve her yerden tarihi ve kültürel miras çıkabilmektedir. Özellikle bunların tespit edilmesi, restore edilmesi ve korunmasıyla Köy Müzeleri oluşturulabilir.
Köylerin civarlarında bulunan gömüler, kalıntılar ve buluntular geçici veya kalıcı olarak yasal yaptırımlar çerçevesinde köylerde sergilenebilir. Köylülerin bu açıdan bilinçlenmesi tarihi eserlerin kaçırılmasını veya tahrip edilmesini de engelleyecek, Türkiye’nin kültür mirasını korumasına da yardımcı olacaktır.
Bu bir çok işsiz kalan özellikle Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih ve Sosyoloji gibi Anabilim Dallarından mezun öğrenci için de bir istihdam fırsatı oluşturabilir.
- Gezici Laboratuvarlar
Gezici Laboratuvarlar sayesinde çiftçilere laboratuvar hizmetleri sağlanabilir, toprak ve ürün verimi arttırılarak ekonomik kalkınma sağlanabilir. Gezici Laboratuvarlar sayesinde bilinçsiz ekim ve dikim işlerinin önü de kesilebilir ve çevresel tahribata karşı önlemler alınabilir.