İnisiye ve Gönüllü Grupları

Ömer Melih Aksoy
6 min readOct 14, 2017

--

Bilim ve Teknoloji — Merkür, Uranüs ve Pallas
Sanat — Venüs
Müzik — Güneş
Edebiyat — Merkür
Felsefe — Neptün ve Jupiter
Eğitim — Satürn, Venüs ve Khiron
Ruhsal Adalet — Satürn, Jupiter, Juno ve Astraea
Hukuk — Satürn, Jupiter, Juno ve Merkür
Politika — Mars, Jupiter ve Dünya
İş ve Ekonomi — Mars, Dünya, Ceres ve Vesta
Sevgi ve Merhamet — Jupiter, Güneş ve Venüs
Maneviyat ve Ruh — Neptün, Dünya, Ay ve Güneş
Astroloji — Simya — Maji — Yoga — Tantra — Merkür ve Hepsi
Kehanet — Ay ve Güneş
Tıp — Sağlık — Şifa — Güneş, Khiron ve Hygeia

Koruyucular

Koruyucular bireyleri, alanları, öğretileri, önemli değerleri ve yapıları koruyan görevlilerdir. Ahlaken ve kanunen sağlam durumda olmaları durumunda gerektiği yerde yıkıcı güç kullanabilirler. Ayrıca daha sıkı koruma için sınırlı alanlar açabilirler. Koruyucuların sayısının artması alanların genişlemesini sağlar. Her devlet ve özel kurumun en az bir koruyucuya ihtiyacı vardır. Koruyucuların basiretli ve adaletli olmaları şarttır. Etik olarak karakterlerinin oturmuş olması ve olayları doğru yorumlayabilmesi şarttır. Sezgisel olarak gelişmemiş olan koruyucular sezgileri gelişmiş olan denetleyicilerle bilikte çalşabilirler.

Bir çok meslek ve alanda etkin koruyucuların bulunması toplum sağlığı için oldukça önemlidir. STK’lar, Avukatlar ve Polisler genel olarak toplumda koruyuculuk yapabilirken. Her meslek grubunun içinde bir koruyucu da temel değerlerin ve meslektaşlarının korunmasını sağlar.

Koruyucular bir çok konuda koruma yapabilirler;

  • Haklar ve Özgürlükler
  • Vicdani ve Etik Değerler
  • Çevre ve Doğal Zenginlikler
  • Tüketici Hakları
  • İnsan Hakları
  • Meslek Alanları
  • Mesleki Değerler
  • İş Güvenliği
  • İş Kalitesi
  • Toplumsal Birlik
  • Toplum Sağlığı
  • Medya Tarafsızlığı
  • Hakikat Bilinci
  • Kadın Hakları
  • Çocuk Hakları
  • Rüşvet-Yolsuzluk-Usülsüzlükler
  • Nizam İçi Ruhsal ve Bütüncül Koruma

Majikal Polisler Astral Planda çalışarak yoğunlaştıkları mesleki alanlarla birlikte genel olarak yaşadıkları semt, ilçe, il ve ulus boyutunda koruyuculuk yaparlar. Bu açıdan Nizamla birlikte Denetleyicilerle çalışan Serbest Toplum Destekli Polis gibi düşünülebilirler. Ruhsal sanat ve bilimlerin yanlış kullanımı, yanlış ve safsatanın yayılması ve ahlaki değerlerin bozulmasını engellemekle yükümlüdürler. Kara Büyü çalışmalarını tespit etmek, engellemek, mümkünse zararı telafi etmek ve adli cezalandırma sürecini yürütmeleri gerekir, bu yönüyle İnsi-Zebanilerdir. Çoğu insanın farkındalığı kendisine yapılan majikal müdahaleleri tespit edemeyebilir, bu yönüyle denetleyici ve koruyucuların sorumluluğu önem taşır. Majikal Polislerin sahada güvenli ve doğru bir şekilde çalışabilmesi için regresyon çalışmaları ile ilk önce kendi üzerindeki İlahi Adalet ve Karmik Doğrulama sürecinden geçmesi gerekir. Bu sürecin içinde üstün Adalet ve Hakikat şuuru açılır ve zamana uygun Güncel Seküler Şeriat-Ruhsal Hukuk içinde yetkinleşir. Birden fazla denetleyici ile birlikte çalışması haliyle en uygun olandır.

Gezegen ve Asteroidler : Mars, Satürn, Plüto, Astraea ve Vesta
Tarot : VII. Araba, VIII. Adalet, XI. Güç, XVI. Yıkılan Kule, XX. Kıyamet Günü — Aeon, XXI. Dünya-Evren
Yıldızlar : Thuban, Altair, Aldebaran,

Vazifeliler

Özel vazife uyarınca önemli bir yaşamsal gaye ile Dünya’da mevcudiyeti olan görevlilerdir — Nebi-Resuller, Bilgi Açıcılar, Reformistler, Kanun Koyucular, Devrimciler ve İlahi Plan Uyarınca Dünyada İnsanlığın İhtiyacını Karşılama Yönünde Özel İşler yapan bireylerdir. Kendi nefsani doğalarının ötesinde toplumsal vicdan içinde gerekli olan işlere koşullanmaları önemlidir.

Koordinatörler

Alanlar içinde koordinasyon sağlayan görevliler. Etkinlik, iş ve toplu eylemlerin koordine ve organize edilmesini sağlarlar. Ruhsal yetenekleri sayesinde alanların içindeki bireylerle ve diğer alanlarla hem fiziksel hem de manevi yollarla bağlantı ve iletişim kurarak hem pasif hem de aktif koordinasyon sağlarlar. Koordinatörler somut olarak toplum hayrına işleyen vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında, kamu ve devlet kurumlarında, özel sektörde ve çeşitli alanlarda çalışabilirler.

Yaratıcılar

Yaratıcı ilham ile alanlar açan veya tasavvufi değeri olan eserler ortaya koyan bireylerdir. İlham ve yaratıcılığını bütünün hayrına yoran Sanatçılar, Edebiyatçılar, Bilim İnsanları, Müzisyenler, Felsefeciler, Majisyenler, Kültür ve Fikir Varlıkları üreten bireyler bu grupta ele alınabilir. Sanatçılar toplumsal hayır için etki gösteren manevi değerlere sahip ürünler ortaya koymak istediklerinde toplumsal bilinci gözeterek ilham alabilirler. Ortaya çıkan fikir-sanat ürünleri topluma açık olduğu için anlam ve mana yükü üzerinden toplumsal şifa ve simya hususunda ilahi düzenlere katılabilir katkıda bulunabilir.

Politikacılar

Birinci ışın grubundan olanlar, toplumsal bilinci dinlemek için uygun sezgiler gelişirerek hem toplumsal varlıktan (kollektif bilinç-bilinçdışı, astral plan, mental plan, karmik plan) hem de ilahi plandan gelen uyarı-yönlendirme-talimatları dinleyerek topluma doğru yönlendirmek için siyasat alanında çalışan kişilerdir. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Vali-Kaymakamlar, Parti Üyeleri, Sendikalar, Aktivistler ve Sivil Toplum Kuruluşları burada görülebilir. Partilerin içsel teşkilatlarının sağlıklı kalması hem toplumsal hem dini hem de seküler ihtiyaçların karşılanması için toplumsal bilincin hem sezgisel yollarla dinlenmesi hem de araştırmalarla doğru yorumlanması önem taşımaktadır. Toplumun özellikle Anjelik ve İlahi Bakış (Adalet, Sağlık, Şeffaflık, Ahlak, Özgürlük, Hür İrade, Sosyal Sorumluluk, Vicdan, Refah, Birlik, Sevgi, Barış, Selamet, Verim, Basiret, Hakikat, Hikmet, Gelişim, Tekamül ve Hayır eksenlerinde doğru bakış) açısıyla da toplumu gören ve yorumlayan Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına ve Kabine Üyelerine ihtiyacı vardır. Bu bireylerin özellikle parti ve örgüt gibi grup ve taraflaşmalarda, İnsani ve İlahi değerlere odaklı bir basiret göstermesi beklenir.

Girişimciler

Toplumsal planın ihtiyaç duyduğu eğitim, sanayi, tarım, ticaret, üretim, siyaset, toplumsal hayır için kurumsal yapıların oluşmasını sağlayan girişimcilerdir. Girişimciler toplumda var olmayan ama ihtiyaç duyulan kurumları ve işlerin temellerini atan, başlatan bireylerdir. Bağlantılar kurma ve projeler gerçekleştirme gibi konularda (manifestasyon) ruhsal yeteneklerini kullanırlar. Girişimciler ilahi işlerin Dünya’da somut kurumlar içinde yapılmasını sağlayarak İlahi Hiyerarşilerin daha organize, belirgin ve etkili şekilde çalışmasını sağlar. Kendi geçim ihtiyaçlarının da ötesinde toplumsal ihtiyaçları gören yüksek inisiyatif ve irade sahibi cesur bireyler için bu yol günümüzde çok önem teşkil etmektedir. Çözümler üretirken ilham ve içe-doğma gibi yetileri gelişmiştir. Yenilikler girişimciler tarafından gelmektedir. Girişimcilerin getirdiği yeniliklerin İnsanlığın ve Dünyanın hayrına da hizmet eden niteliklere sahip olması için Girişimcilerin de gönüllü olması toplumlar için önemlidir.

İmkan Sağlayıcılar ve Bağışçılar

İnsanlığa, Yaşama, Dünya’ya ve Evrene hizmet adına Nizamla bağlantılı olan iş ve projeler için para-fon-menkul, gayrimenkul, yatırım tahsis, işgücü, platform, mekan ve türlü olanaklar sağlayan birey ve kuruluşlardır. Bireyler ve mevcut şirket, kurum ve kuruluşlar Nizam içinde gerçekleşen projeler için maddi ve manevi imkanları koşulsuz veya gönüllerinden geçtikleri şekilde anlaşarak sağlayabilirler. Ayrıca projeler, etkinlikler ve işler için ödenek ve sponsor arayan gönüllüler de bu grupta düşünülebilir. Yeni projeler kadar mevcut projelerin de devamlılık, yayılım, yenilenme ve istikrar için de imkan sağlanmalıdır. Boş Arsa, Ofis-Daire-Mesken, Müstakil Bina gibi gayrimenkul sahipleri toplumsal dayanışma ve hayır işlerinde kullanılması için süreli-süresiz, koşullu-koşulsuz, ücretsiz veya maddi kolaylıklarla olarak ortam sağlama seçenekleri de vardır. Bunun yanı sıra her Nizam ve Oluşum kendi ihtiyaçlarını açık bir şekilde beyan etmesi imkan sağlama açısından kolaylaştırıcıdır.

Memuriyet

Devlet memuriyetinde çalışan Kardeşlik ve Nizam değerlerine sadık bir şekilde gönüllü olarak toplum hizmetinde (sadece geçim veya devlete hizmet değil) bulunan bireylerdir. Polisler, Eğitimciler, Amirler-Şefler-Yöneticiler ve bütünüyle Devlet Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar için Anjelik Nizam kapısı açıktır. Ülkenin sağaltılması ve işlerin yolunda gitmesi için Memurların temel insani kazanımlar, kültür ve etik değerler yönünde gelişmesi yönünde Gönüllü Memurlar için bir Özerk Nizam oluşturması da önemlidir. Allah’ın evliyalarının da halkının güvenliğinden bilgi sahibi olması ve gerektiği yerde kolluk güçlerini ehl-i olan göz tarafından bildirilmesi gizli kalan suçların çıkması için de yardmcı olur. Psişik eğitimler vardır. Uzaktan Görü ve Doğrudan Biliş üzerine çalışmalar yapılabilir. Manevi Eğitimler de mümkündür. Böylelikle devlet memuriyetlerinde usülsüzlük ve yolsuzluklar da polis-jandarma-istihbahrat ilgilendiren suç ile birlikte denetlenebilir.

Akademisyenler

Akademi ortamının Nizam ile bağlantı ve irtibat halinde kalmasını sağlayan. Hem Ateist hem de Gnostik bakış açısıyla Bilgi Denetleme, Eğitim, Toplumsal Gelişim, Akademik ve Bilimsel Etik konularındaki ihtiyaçları gözeten gönüllü ve vazifeli bireylerdir. Evrensel ve Doğal hakiki bilgi üretimi esnasında Akademisyenlerin Nizama katılımları İlham ve Yüksek Farkındalık-Şuur niteliklerini sağlamaları ve faydalanmaları durumu mevcuttur. Olayları Ateist bir şekilde yorumladıkları kadar bir de gnostik bir şekilde evrenin yaratıcısının gözünden de görmeyi amaçlamak zihinsel olarak da Tanrı’nın zihniyle ve gönlüyle irtibat kurulmasını sağlar. Bu haliyle toplumların da aydınlanması yönüyle önemli bir vazife alanıdır. Koordinasyon, Tekamül, Şifa ve Arınma desteği sayesinde bilim insanları daha net ve hakiki bir şekilde doğanın, toplumların, insanın ve değerlerin işlenmesini sağlamak Nizam’ın önemli bir yönüdür.

Eğitimciler

Eğitimciler bir kaç sınıfa ayrılabilir. Toplum ve Bireyin eğitim durumunu iyileştirmek, toplumda farkındalık kazanımı sağlama yönünde çalışan gönüllü eğitimcilerin yanı sıra bir de Nizam ve Alt-Nizamlar / Gruplar içinde inisiyeleri eğiten ve rehberlik eden eğitimciler de bu grup içinde görülebilir.

Nizam İçi Eğitim — Yeni ve mevcut İnisiyelerin hem Genel Çatı altında hem de Alt Nizamlar içinde eğitimleri ve güncellemelerini sağlayan gönüllü birey ve kurumlar.
Toplumsal Eğitim — Toplumun mesleki, ahlaki, psikolojik, vicdani, kültürel olarak eğitim düzeyini ve toplumsal kaliteyi arttırma yönünde özel, devlet ve sivil toplum kuruluşlarında eğitim hizmeti veren gönüllüler.
Eğitim Kurumları Çalışanları — Toplumda mevcut bulunan Devlet/Özel Örgün, Akşam, Sürekli ve diğer eğitim kurumlarının sağaltımı ve daha verimli olması yönünde gönüllü eğitimciler, öğretmenler ve idari personel.
Meslek Kazandırma — İşsiz ve acizlerin meslek ve güç kazanması için gönüllü eğitim veren profesyoneller, eğitimciler ve kurumlar.
Kültür Kazandırma — Entellektüel, Kültürel ve Hayati bilgi, deneyim ve birikimini tekil veya organize faaliyetler ile paylaşan gönüllü bireyler ve eğitimciler.

Yazıya eklenecek diğer Gönüllü ve İnisiye grupları.

Üniversite Klüpleri
Rehberler — Medyumlar
Görücüler-Biliciler
Ruhbanlar
Şifacılar
Sağlık Personeli
Çevirmenler
Denetleyiciler
Serbest Gönüllüler
Deliler-Acizler-Meczuplar
Yetimler ve Öksüzler
İllegal
Marjinaller

Ayrıca inisiyeler bir çok alan ve branş içinde de hizmet gösterebilirler.

Kamu Yönetimi
İlahiyat — Seküler Ruhsallık — Din (Karşılaştırmalı ve Bütüncül)
Hukuk
İnsan Hakları
Sağlık
Eğitim
Bilim
Sanat
İş
Yayıncılık
Astroloji — Kehanet
Yoga & Simya — Tantra & Maji — Şamanizm — Kadim Bilgelik ve Gizli İlimler
Toplumsal ve Global Ruh-Karma-Simya ve Şifa
Ekonomi
Kolluk ve Güvenlik
Medya — Sosyal Medya
Çeviri

--

--

Ömer Melih Aksoy
Ömer Melih Aksoy

No responses yet